top of page

Klientų aptarnavimo taisyklės. Ko 2020-aisiais klientai tikisi iš verslo?


Pastarąjį dešimtmetį aptarnavimo kultūra Lietuvoje pasikeitė kardinaliai. Ilgamečius, gausią patirtį sukaupusius, tačiau protarpiais gyvenimo džiaugsmą pamiršusius darbuotojus įmonėse keitė jauni, žavūs, nieko nenutuokiantys entuziastai. Jų reikalavo tie, kurie kartojo - svarbiausia malonus, šiltas bendravimas.


Deja, šypsotis nebepakaks. Klientas keičiasi ir vienu metu jis nori ne tik šilto, draugiško pasitikimo, bet ir jį lydinčios profesionalios pagalbos, 'extra mylios', nuolaidų, patikimumo ir t.t... Bet kokia darbuotojo klaida - neatleistina ir verslas bus nokautuojamas viešumu. Komentarai socialinėje erdvėje, kontaktų duomenų bazėse ir visur, kur tik juos galima palikti - kasdienis iššūkis verslui, kuris dar nesuprato, jog aukščiausio lygio kliento aptarnavimo procesai jau kuris laikas nebe pranašumas, o higiena.


Deja, šypsotis nebepakaks. Klientas keičiasi ir vienu metu jis nori ne tik šilto, draugiško pasitikimo, bet ir jį lydinčios profesionalios pagalbos, 'extra mylios', nuolaidų, patikimumo ir t.t...

CHANGE.LT rengiamuose 3-4 valandų mokymuose primenamos pačios svarbiausios 8 klientų aptarnavimo taisyklės, kurios iliustruojamos konkrečiais pavyzdžiais iš Jūsų verslo srities ir yra itin dažnai patiriamos susirinkusių dalyvių. Viena aktualiausių ir didžiausio susidomėjimo sulaukusi tema - nuolaidų taikymas. Kaip jas teisingai taikyti, sukuriant vertę klientui, parodant ne verslo silpnybes, konkurencijos baimę bei norėjimą įsiteikti, bet užtikrintumą ir išskirtinumą.


8 klientų aptarnavimo taisyklės - tai efektyvus priminimas kasdienį kontaktą su klientais patiriantiems darbuotojams apie mažus žingsnius, kurie reikšmingai keičia klientų nuomonę. Tai tolygu 20 % pastangų į klientų aptarnavimo gerinimą, padėsiantį pasiekti 80 % laukiamo rezultato.


Dėl individualių mokymų programų kreiptis - info@change.lt


52 peržiūros0 komentarų
bottom of page