top of page

LIETUVOS KŪRĖJŲ KLUBAS. Change.lt strateginė planavimo sesija smulkiesiems šalies gamintojams


Change.lt profesionalų buriamas Lietuvos kūrėjų klubas – tai neįkainojama galimybė visiems mažiesiems gamintojams, kūrėjams, autoriams gauti susistemintą informaciją, konsultacijas bei dalintis vertingomis patirtimis vieniems su kitais kasmėnesiniuose susitikimuose.


Rugsėjo mėnesį veiklą pradėjęs klubas organizuoja susitikimus trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir jau apjungė per 100 mūsų šalies kūrybinių verslų atstovų. Sausio mėnesio susitikimas buvo skirtas strateginiam veiklos planavimui. Didžiausias komandos laimėjimas, kad nemaža dalis dalyvių, nepaisant to, kad savo verslą kuria vieni, tik su iš išorės pasitelkiamais resursais, po šių susitikimų patvirtino, jog strateginio planavimo reikšmė yra kur kas didesnė nei vien tik pardavimų ir einamųjų veiksmų išankstinis numatymas. Daugelis naujai pamatė savo veiklas, verslo spragas, išsikėlė ne tik strateginius tikslus, bet ir uždavinius jiems pasiekti.



Klubo susitikimų metu buvo taikytas Verslo modelio drobės (angl. Business Model Canvas) įrankis, kuriuo remiantis buvo analizuojamos pagrindinės veiklos sritys, kuriamos vertės klientams, klientų segmentai bei pajamų ir kaštų dedamosios. Detali veiklos analizė buvo orientuota į ateities procesų numatymą, jų efektyvinimą, papildomų verčių kūrimą bei laiko taupymą. Taip pat buvo atliekami pratimai asmeninių ir verslo tikslų kalibracijai, pristatomi SWOT, TOWS, PESTEL metodai vidinių ir išorinių jėgų analizei.


„Visa mūsų komanda didžiuojasi šio klubo nariais, jų aktyvumu, bendruomeniškumu ir sėkmingu pavyzdžiu, kaip net smulkus verslas gali tarpusavyje dalintis patirtimi, pritraukti geriausius ekspertus, kurti jungtinius projektus bei siekti eksponentinio augimo“ – klubo tikslais dalijasi Change.lt bendraįkūrėja, pokyčių strategė, Lietuvos kūrėjų klubo vadovė Rita Čiapaitė Baublienė




89 peržiūros0 komentarų
bottom of page